Theaterjournaal hoofdpagina
Artikel

Solex [Marjolein Meijers]

Regie: Dick van den Heuvel. MUZIEKTHEATER

Twee mannen en een vrouw zitten op het podium. Hè, Marjolein Meijers van theaterduo de Berini's ging toch solo? Jazeker, maar ze wordt muzikaal ondersteund door de broers Onno en Walter Kuipers. Maar liefst dertien instrumenten staan en liggen om hen heen. "Je betaalt voor hoeveel er op het podium staat," grapt Meijers tijdens haar voorstelling 'Solex'.

Solex
Copyright Willem Noordstrand

Het gedeelte voor de pauze is af te toe lastig te volgen. Meijers springt van de hak op de tak. Ze vertelt flarden over bijvoorbeeld haar alcoholistische moeder en over een Chinese vrouw die haar kind kwijt is. Je vraagt je af waar ze in godsnaam naartoe wil en gelukkig valt na de pauze alles op z'n plek. Niet alle verhalen zijn even geslaagd, maar in het algemeen zit de voorstelling goed in elkaar. Vooral de afwisseling met toneel en muziek is prachtig. Sommige grappen of herinneringen zijn echter wel teveel (en onterecht) op de mensen gericht die het Solextijdperk hebben meegemaakt. En dan kan je natuurlijk wachten op commentaar van het publiek dat je een Solex niet aan kunt trappen...

Tranen oproepen
Solex
Copyright Willem Noordstrand
Na ruim 21 jaar een duo gevormd te hebben met Hans Kemeling laat Meijers zien nu best op eigen benen te kunnen staan. Ze kan grappig zijn, maar kan ook op elk moment haar tranen oproepen. Emotieloos is deze voorstelling over moeders zeker niet. Veel reacties uit het publiek krijgt Meijers aanvankelijk niet, terwijl ze daar wel heel erg naar aan het vissen is. Wellicht was het premièrepubliek in Delft nog wat stug, maar eigenlijk is bij deze voorstelling geen interactie nodig. Laat Meijers maar lekker haar verhalen vertellen en muziek maken.
Artikel informatie
Redacteur: Nathalie van Eck
Gezien: 27-10-2007 in Theater de Veste in Delft
Speelperiode: tot en met 22-11-2008 
Artikelen Theaterjournaal RSS
meer artikelen...
Advertentie
redacteuren
gezocht
In première
04-09 Nederlands Theater Festival 2014
04-09 Amsterdam Fringe Festival 2014
04-09 Nederlandse Cabaret Dagen in Den Bosch 2014
05-09 Sweeney Todd
05-09 Bosjesfestival 2014
06-09 They are just kids
06-09 Once Upon a Time | A Trilogy
meer premières...
Nieuws
meer nieuws...
Advertenties
Theaterjournaal.nl plaatst cookies van Facebook/Twitter/Google/LinkedIn (lees meer). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig: toestaan / weigeren.